Women Unlimited

festival van vrouwen voor vrouwen in Amersfoort

  • Organisatie
    • Programma Commissie
    • Partners Women Unlimited 2019
    • Concept Women Unlimited
  • Nieuws
  • Programma
    • Forum
    • Award
    • Inspirerend programma
  • Beeld
    • Photobelle Fotografie 2019
  • Archief
    • 2018
      • Voortraject Women Unlimited 2018
      • Deelnemers Women Unlimited 2018
      • Programma WU 2018
      • Politiek Café
      • Workshops bij Women Unlimited 2018
      • Sofie aan tafel
    • 2017
      • Programma Women Unlimited 2017
      • Video’s Wendy van der Hoorn
    • 2016
      • Voortraject
      • Voortraject Dance for Freedom!
    • 2015
  • Contact

Politiek Café met Women Unlimited 2018

Politiek Café met Women Unlimited 2018

Met het “politiek”café heeft Women Unlimited een uniek nieuw issue voor de komende gemeenteraads verkiezingen! Zie programma.  (Locatie Eemhuis).

De globale cijfers: Momenteel is 28% van de 8.931 gemeenteraadsleden vrouw; van de wethouders is maar 21% vrouw. Dit percentage is sinds de invoering van het passief vrouwenkiesrecht (1917) nog nooit hoger geweest. Tijd voor verandering!
Een goede afspiegeling van de samenleving in de gemeenteraad zorgt een goede afspiegeling van thema’s die vrouwen aangaan.
Onder leiding van Gul Dolap-Yavuz zullen in het politiek café van Women Unlimited  9 verkiesbare vrouwen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort hun visie geven op thema’s als emancipatie en diversiteit.
Aanwezig zijn: Astrid Janssen (GroenLinks), Sieta Koet (Amersfoort 2014), Irma Dijkstra (D66), Marjolein Perdok (D66), Grace Tanamal (PvdA), Annet de Raadt (PvdA), Micheline Paffen (CDA), Elise van Plateringen (VVD), Hanneke Lap (VVD) en Sigrid van der Hoeven (Actief voor Amersfoort)
Praat mee en kom naar het politiek café in de Espressobar van Bibliotheek Eemland.

Praat mee en kom naar het politiek café op zondag 18 maart 2018 in de Espressobar van de Bibliotheek Eemland.

politiek café
In het politiek café zal er uitgebreid kunnen worden gesproken over thema’s die vrouwen raken. Kom je langs?

 

 

PROGRAMMA WU 2018

Sigrid van der Hoeven: Sinds 2007 ben ik zelfstandig ondernemer; actief geweest in diverse ondernemingen, als enig eigenaar en als partner. Ik werk graag en vaak als presentator, dagvoorzitter, (poseer)model of panellid. Mijn persoonlijke interesse ligt bij diverse onderwerpen: van internet en ondernemerschap via geschiedenis en cultuur tot religie en interspiritualiteit. Sociaal-maatschappelijke onderwerpen en menselijk gedrag zijn hierin voor mij de verbindende factor of rode draad.
Van jongs af aan heb ik sociaal-maatschappelijke onderwerpen interessant gevonden; ik las hier veel over. Het gedrag van de mens vind ik mateloos fascinerend. In die zin heb ik misschien wel een levenslange zoektocht naar het begrijpen van de mens. Ik ben een feminist, een boekenwurm, een filmfreak, een muziekfanaat, een gamer en een Bourgondische eter. Ik woon samen met mijn man en dochter in Amersfoort, de stad waar ik geboren en getogen ben, en waar ik hopelijk vanaf maart 2018 mijzelf ook mag inzetten als gemeenteraadslid voor Actief.
Hanneke Lap: Mijn naam is Hanneke Lap en ik woon met mijn gezin in Nieuwland. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als jurist. Hierbij ondersteun ik mensen die een ernstig ongeluk hebben meegemaakt, om ervoor te zorgen dat zij hun leven weer zo goed mogelijk op de rit krijgen.
Amersfoort is een prachtige stad waarin ik met veel plezier woon. Er echter ook zaken waarvan ik vind dat deze anders zouden moeten. In plaats van alleen maar commentaar leveren vanaf de zijlijn, vind ik het belangrijk om je af te vragen wat je zélf kunt bijdragen aan het verbeteren van zaken en je stem te laten horen.Ik sta op plaats 4 van de kandidatenlijst van de VVD Amersfoort . Wanneer ik word verkozen tot raadslid, wil ik me graag gaan inzetten voor een veilig, goed bereikbaar en schoon Amersfoort!
Amersfoort 2014 is een onafhankelijke lokale politieke partij in de gemeente Amersfoort zonder binding met landelijke partijen. Een partij die zich richt op de inwoners, de wijken, de stad, de regio en geen last heeft van landelijke stokpaardjes en opdrachten vanuit Den Haag.
PvdA Amersfoort. In een tijd waarin sommige mensen eerder de verschillen in plaats van de onderlinge verbondenheid zoeken, leeft solidariteit niet altijd in de harten van mensen. En toch is het de sociaaldemocratische plicht van de mensen die het goed gaat, waar nodig, te zorgen voor de mensen die het minder goed hebben. Maar het is voor die laatste groep ook de plicht om naar vermogen bij te dragen aan onze samenleving. Zo ontstaat er een wederkerigheid die de gemeenschap sterker zal maken, die het burgerschap versterkt en die uiteindelijk de gemeenschap op een hoger plan brengt. Dat vraagt een inspanning van politici, maar dat vraagt zeker ook een inspanning van iedereen in buurtgemeenschappen.
Noëlle Sanders: Al meer dan 35 jaar woon en werk ik in het mooie Amersfoort. Van huis uit ben ik onderwijskundige en makelaar/taxateur. Ik ben 11 jaar gemeenteraadslid voor D66, met als portefeuille Ruimtelijke ordening, Wonen en Sport. Ik ben twee keer met voorkeurstemmen gekozen. Individuele vrijheid en vertrouwen op de eigen kracht van mensen, zijn voor mij dé waarden van D66! Maar als mensen niet zelf op “eigen kracht” kunnen leven, moet er een vangnet zijn. gewone politieke activiteiten organiseer ik veel, zoals congressen, vrouwenbijeenkomsten(D66-rosè) en D66-cafés. Binnen D66 landelijk ben ik actief in de thema-werkgroep ruimte en mobiliteit, actief in de supportgroep om andere fracties te helpen maar ook als trainer, lid van de G32 ambassadeurs van het sociaal liberale gedachtengoed van de Van Mierlostichting en trainer diversiteit. Graag wil ik mijn werkervaring en achtergrond optimaal inzetten voor de leden en voor de fractie van D66 Amersfoort en voor de raad van Amersfoort en daarmee voor alle inwoners van de stad!
Sieta Koet, ik woon sinds 1983 in Amersfoort, ben getrouwd met Will Koet en heb 2 stiefdochters. 40 jaar werkzaam geweest bij Defensie als officier bij de Koninklijke Luchtmacht. In 2008 individueel uitgezonden als militair Observer in Zuid-Sudan. Een land verscheurd door oorlogen. Sinds 2010 actief in de Amersfoortse politiek. Mijn inspiratie om politiek actief te zijn haal ik uit mijn uitzending. Ik heb met eigen ogen gezien hoe een land eruitziet dat is verscheurd door oorlogen. Wat het betekent om geen water en nauwelijks voedsel ter beschikking te hebben. Moeders spelen een belangrijke rol binnen de gemeenschappen. Zij krijgen niet of nauwelijks de kans om zich te ontwikkelen. Kinderen gaan niet naar school. Daarnaast ben ik bestuurslid van Terre des Hommes. Ook dat ligt in het verlengde van mijn passie om concreet iets te kunnen betekenen voor kinderen die worden misbruikt.
Grace Tanamal: Amersfoort is een stad waarin mensen willen wonen. Als Tweede Kamerlid voor de PvdA heb ik mij de afgelopen 4 jaar sterk gemaakt de tweedeling in de samenleving te bestrijden. Er gaan nog te vaak kinderen zonder ontbijt naar school. Ik wil dat iedereen de mogelijkheid heeft in een betaalbaar en goed huis te wonen in een wijk waar je elkaar kent en waar je je veilig voelt. Een wijk waar plaats is voor iedereen en waar mensen met verschillende achtergrond en herkomst, samenleven. Bruisende wijken waar bewonersinitiatieven tot stand komen met nieuwe kansen en mogelijkheden op het gebied van economie, zorg en welzijn. Daar wil ik mij samen met de Amersfoortse bewoners voor inzetten.
Annet de Raadt: Als ombudsvrouw voor de PvdA maak ik mij sterk voor een gemeente die geen enkele burger laat vallen. Ik zet mij in voor veiligheid, gelijkheid en rechtvaardigheid en als raadslid zal ik de gemeente Amersfoort aanspreken op goed democratisch functioneren en het leveren van kwaliteit van zorg aan haar burgers. Dat betekent voor mij dat wachtlijsten voor een woning korter worden en dat mensen een betaalbare woning hebben. Goed onderwijs en kwalitatief hoogwaardige zorg en bestaanszekerheid voor iedereen. Het is mijn ambitie dat er naar elkaar wordt omgekeken en dat iedereen de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. Dat alle talenten van mensen worden gezien en dat goed samenleven in de wijken, buurten en straten van Amersfoort mogelijk is.
Elise van Plateringen-van 't Hazeveld, 61 jaar, een geboren en getogen Amersfoortse. Ik ben gehuwd, moeder van 3 volwassen zonen en oma van kleinzoon Milan. Sinds enige jaren actief voor de VVD, eerst als bestuurslid en nu geplaatst als tweede vrouw op plaats #8 op de lijst voor de Gemeenteraad. Ik vind het belangrijk dat ook vrouwen deelnemen aan de politiek. Zelf wil ik mij graag inzetten voor woningbouw, transformeren van kantoren naar woonruimte (voor jongeren) en bruisende woonwijk Kop Isselt waar wonen en recreëren samengaan. Ik vind ook verbinding van inwoners, ondernemers, bedrijven en politiek een 'must', want samenwerking maakt Amersfoort een stad met een hart!
Micheline Paffen-Zeenni: ik ben 49 jaar, getrouwd met Tom, moeder van Chantal en Sylvie. Ik ben kerkelijk betrokken in de R.K. Geloofsgemeenschap Sint Ansfridus en sinds 2001 politiek actief voor het CDA in Amersfoort. Ik ben een teamspeler, enthousiast en loyaal. Ik zorg dat mensen betrokken en gemotiveerd blijven. Ik geloof in een samenleving die we samen maken en onderhouden, waar respect de boventoon voert en waar de mantelzorger en vrijwilliger waardering krijgen. Ik wil graag mijn enthousiasme, mijn netwerk en mijn opgebouwde ervaring voor het CDA blijven inzetten en samen met jullie onze prachtige Amersfoort mooier en beter maken.

Astrid Janssen: Ik ben Astrid Janssen, 37 jaar. In het dagelijks leven ben ik adviseur crisisbeheersing in de watersector. Ik zorg voor de juiste informatie-uitwisseling bij hoogwater. We zijn in 2012 naar Amersfoort verhuisd omdat we een mooie groene omgeving voor onze twee kleine kinderen zochten, waar je alle voorzieningen hebt en de mensen ook nog ontspannen met elkaar omgaan. Ik heb al op veel plekken in de wereld gewoond en ben naar Amersfoort gekomen om te blijven! Het mooie aan de lokale democratie vind ik dat je als gewone burger zoveel kunt betekenen binnen je eigen omgeving. Daarom werd ik in mijn studententijd in Delft wethouder voor studentenpartij STIP in Delft. Sinds 2007 ben ik lid van GroenLinks. Een van mijn dromen voor Amersfoort is dat de duurzame economie opbloeit. Dat Amersfoort niet alleen een aantrekkelijke stad is om te wonen, maar ook om te ondernemen.
Zo komen er ook weer kansen voor de jongeren.
Irma Dijkstra: Een nieuw gezicht in de Amersfoortse politiek, hoewel ik zeker niet nieuw ben in een politiek-bestuurlijke omgeving. Ik heb 10 jaar ervaring binnen gemeenten, specifiek in het sociaal domein van werk, inkomen, jeugd en zorg. In functies als beleidsadviseur, leidinggevende en projectleider. Zelf heb ik altijd de wereld een klein beetje mooier willen maken, in kleine of grotere stappen. De maatschappij, dat zijn wij, dus laten we zorgvuldig met elkaar zijn. In ons eenoudergezin met drie jongvolwassenen in Schothorst komen belangrijke persoonlijke waarden terug: betrokkenheid, verantwoordelijkheid en verbondenheid. Ook ben ik D66’er om diversiteit te eren, kansen te benutten en aandacht te geven aan elkaar door altijd te willen luisteren en leren. Mijn overtuiging is dat een vorm van werk, participeren, meedoen, altijd de ingang is naar een zelfstandig en autonoom bestaan. Uit eigen ervaring weet ook ik dat dat niet altijd gemakkelijk en vanzelfsprekend is en hoe belangrijk het dan is om een netwerk te hebben voor steun en uitwisseling. We hebben allen ons verhaal en laten we elkaar daarmee inspireren!
In Amersfoort zijn meer dan landelijk gemiddeld mensen afhankelijk van een bijstandsuitkering. Dat vertaalt zich terug in veel meer thema’s, zoals gezondheid, onderwijs en huisvesting. In een regio in het midden van het land, waar alle bedrijvigheid regionaal aanwezig is, moeten we beter kunnen en daar sta ik voor. Kansen creëren voor iedereen, daar ga ik voor!
Marjolein Perdok: Vijf jaar geleden ben ik met mijn gezin in Amersfoort komen wonen. Net als wij destijds, komen er veel mensen van buiten Amersfoort naar onze stad. Een trend die het noodzakelijk maakt om ook voorzieningen mee te laten groeien, zoals openbaar vervoer, infrastructuur, het aantal woningen en scholen. Onderwijs is de basis voor ieders mogelijkheid om zich te ontwikkelen en om kansen te creëren. Daarom wil ik de toegankelijkheid van goed onderwijs in Amersfoort zo optimaal mogelijk maken. Bijvoorbeeld door in te spelen op demografische ontwikkelingen in de wijk, in samenwerking met de gemeente en met schoolbesturen en schoolleiders. Groei of krimp van het aantal leerlingen vraagt van ons een daadkrachtig optreden, zodat er per wijk kwantitatief en kwalitatief goed onderwijs kan worden aangeboden. Daar ga ik me voor inzetten. Ook de sociale functie van onderwijs in de samenleving vind ik belangrijk, omdat samen leven, samen leren en samen werken met en tussen jongeren de sociale cohesie in de stad versterkt. Graag ga ik in gesprek met leerkrachten, docenten en studenten om te onderzoeken welke behoeften er leven en welke kansen we samen kunnen creëren voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs in Amersfoort.
Anbi Logo
  • E-mail
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube

privacy avg

  • ArteGAnza
  • Musica Mundo
  • Talentscout
  • Photography
  • Nomaden in Muziek

© 2023 ArteGanza | website Webtaurus | PRIVACY AVG | Log in